Könnyűszerkezetü faház

A szerződés megkötése után elkezdődhetnek a munkafolyamatok. A könnyűszerkezetű faház építése az alap kiásásával kezdődik. Az alap mélysége 60- 80 cm a fagyhatár alatt, szélessége 30 cm. A kiásás után sávalapot öntünk a földbe 0 szint + 15 cm, amibe belekerül10 x 10 cm betonacélból kengyelezett vasbeton gerenda. Minden méterbe függőlegesen 10 mm-es átmérőjű 3 m betonacélt teszünk, amit ráhajlítunk a síkalapra. Ezután kerül rá egy 15 cm-es síkalap 10-es betonacél hálóval.

Az alap elkészülte után egy 15*15 cm peremgerenda megy körbe az épületen, ami alá szigetelést teszünk kátránypapírból. Ezt a peremgerendát minden 2 méterben ankerszárak rögzítik az alaphoz. A fő sarkokra 15*15 cm, a nyílászáróknál 7, 5*15 cm, sűrítésnek 5*15 cm tartógerendákat rakunk. A felső perem 10*15 cm, de ha van tetőtér, akkor 15*15 cm, gerendákból áll.

Miután a helyére kerülnek a felső peremgerendák, következik a tetőszerkezet összeállítása

A tetőszerkezethez általában 7, 5*15 cm szarufákat használunk, amire párazáró fólia kerül. 

Ezt követi az ellenlécezés, szintezés és OSB. Az OSB-re 0, 3 mm-es zsindelyalátét, majd a zsindely kerül többféle kiegészítőkkel (szellőző, indítólemez, ereszszegélylemez, kéményszegély).

A falak kívülről a megrendelő kérésére hajópadló, illetve drywit rendszerű borítást kaphatnak. A  drywitrendszer lényege a következő: párazáró fólia, erre szintezőléc kerül, 12 vagy 10 mm vastagságú OSB, hungarocell (3, 4, 5 cm), ahogy kívánja a megrendelő és a kivitelezési ár. Utána, természetesen drywitháló, csemperagasztó, nemes vakolat, lábazati vakolat.

A falakba belülről 15 cm-es kőzetgyapot (isower, therwolin, ursa stb.) szigetelést teszünk, majd párazáró fóliával, lécezéssel és a megrendelő kérésére lambériával vagy gipszkartonnal takarjuk.

Ezt követi a burkolás, ami szobánként változik (járólap vagy hajópadló). Ahol hidegburkolat van, ott a szigetelés lépésálló hungarocellből, betonból és aljzatkiegyenlítőből áll. Ahol padlózat van, ott párnafa, közte 15 cm szigetelés. A nyílászárók berakása után kulcsrakész állapotban átadjuk az építményt, fűtés-, víz-, csatorna-, gáz- és villanyszerelés nélkül. Ezeket külön megállapodás képzi.

További kiegészítő munkákra is nyitottak vagyunk: például járda betonozás, viacolor lerakás stb., de ez mind külön megegyezés és megállapodás szerint történik.  

Emellett vállaljunk gerendaházak kivitelezését és egyéb építőipari szak és segédmunkákat.

Meggyőztük? Kérjen ajánlatot!

hu_HUMagyar